Welkom bij De Speelgoedfabriek

Helaas werd dit project uitverkocht binnen de week.

Hou onze website zeker in de gaten voor nieuwe projecten.

Rustig maar centraal

Mortsel, een gastvrije stad waar je je meteen thuis voelt, was ooit de thuishaven van een unieke speelgoedfabriek: Buffalo. Op de plek waar vroeger houten speelgoedjes gemaakt werden, bouwen we nu aan een nieuw verhaal. De Speelgoedfabriek is een kleinschalig woonproject met 5 duurzame BEN-appartementen en 5 rustig gelegen lofts.

Ooit ontstonden hier kinderdromen.
Vandaag brengen we jouw nieuwe woondroom tot leven.

Het project combineert een nieuwbouwgedeelte met appartementen die geïntegreerd worden in de originele fabriekssetting. Zo ontstaat er een bijzondere mix, rondom een gemeenschappelijke binnentuin. Hier woon je rustig, maar centraal. Op een plek waar nog een zweem verleden in de lucht hangt – je ziet immers een deel van de oude fabrieksmuren nog – maar waar je dankzij duurzame en doordachte nieuwbouwelementen toch met twee voeten in het nu én de toekomst staat.

________________________________________

fotografie: Bavo Overlaet-Michiels

Het project

Een oude fabriek spreekt altijd tot de verbeelding. Bij een speelgoedfabriek nog veel meer. In de oude Buffalofabriek kwamen stukken hout aan en gingen kinderdromen weer naar buiten. Van positieve vibes gesproken. Het zou zonde zijn om dat verleden helemaal plat te gooien. Daarom opteert ontwikkelaar Fullerstone ervoor om de kenmerkende gevels van de fabriek zoveel mogelijk te behouden. Met enkele slimme, moderne toetsen krijgt dit project een hedendaagse look-en-feel met alle luxe en comfort die je je maar kan wensen.

Industriële lofts

De oude fabriek wordt omgevormd tot 5 luxueuze lofts met 1, 2 of 3 slaapkamers waarin het verleden nog steeds tastbaar is in de hoge plafonds en de tot de verbeelding sprekende betonnen en stalen structuren. We steken het niet onder stoelen of (speelgoed)banken, dit zijn unieke plekken om te wonen, leven en te beleven.

5 lofts
vanaf 86 m2.

De loftappartementen in de oude speelgoedfabriek bevinden zich achteraan op de site, ideaal voor wie thuis optimaal tot rust wil komen.

Alle lofts beschikken
over een inpandig terras.

Op de 2de verdieping bevindt zich het unieke penthouse van 172 m2 met een ruim terras.

BEN-appartementen

Aan de andere kant van de site worden de originele bouwstructuren aange- vuld met een nieuwbouwgedeelte. Hier vind je 5 BEN-appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers. Om de lijn van de oorspronkelijke fabrieksgebouwen door te trekken, krijgen ook deze woningen een stijlvolle, industriële touch dankzij het gebruik van rode baksteen en zwarte details.

5 BEN-appartementen
vanaf 71 m2.

Alle appartementen
hebben een inpandig terras.

Er werd veel aandacht besteed aan de duurzaamheid en kwalitatieve afwerking van deze nieuwbouw.

Een rasechte triple A-locatie
op een zeer centrale ligging.

Tussen de twee woongedeeltes ligt een ruime, gemeenschappelijke binnentuin. Ook hier vind je trouwens nog unieke sporen van het verleden terug.

Welkom in Mortsel

Een gemoedelijke plek die je gerust een toplocatie mag noemen. Alles is hier immers vlakbij en binnen handbereik. Diverse winkels en horecagelegenheden zorgen voor leven en activiteit. En via het openbaar vervoer heb je een vlotte verbinding met de wijde omgeving. Zo sta je op een half uur met de tram in het centrum van Antwerpen.

Bovendien maakt Mortsel deel uit van de historische fortengordel. Op minder dan 10 minuten fietsen van je deur vind je zo prachtige wandellocaties die smeken om ontdekt te worden.

Vanaf je appartement...

fiets je in 3 minuten naar het centrum van de gemeente, voor je boodschappen bij de bakker, slager of een horecabezoekje.

kunnen je kinderen terecht bij de kinderopvang op 200 m afstand, de Parkschool (met kleuter- en lager onderwijs) op 5 min wandelen en op het GO Atheneum Mortsel aan de overkant van de Mechelsesteenweg of op het Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourde- scollege in Edegem op 2 km afstand.

is Campus Sint-Jozef van het GZA
slecht 450 m verder.

stap je zo in de trams of bussen die letterlijk voor je deur stoppen op de Mechelsesteenweg.

wandel je in 10 minuten naar Station Mortsel, waar je een vlotte verbinding hebt met tal van andere steden in ons land.

De Speelgoedfabriek mag pronken
met een mobiscore van 8,8/10!

Contacteer ons

Zie jij jezelf hier al wonen? Benieuwd naar dit nieuwe hoofdstuk op de site van de oude speelgoedfabriek? Zit je nog met vragen? Contacteer ons vrijblijvend via bijgaand contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

E-mail verzonden!